Sernik na zimno – dietetyczne ciasto jogurtowe

14 czerwca, 2017

Ciasto, które zadowoli każdego – lekki i dietetyczny sernik na zimno w wersji FIT!  Jest delikatny, kremowy i nie powoduje wyrzutów sumienia 🙂 To świetny przepis na deser letni. Idealnie sprawdzi się podczas upałów i nie tylko. „Wnętrze” sernika możesz wypełnić swoimi ulubionymi dodatkami. My dodaliśmy Protein Bits, bo wprost za nimi przepadamy 🙂

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść żelatynę we wrzątku.
  • Składniki na spód połącz ze sobą i dokładnie zmieszaj.
  • Powstałą masę przełóż do okrągłej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Przygotuj masę jogurtową przez zblendowanie wszystkich składników.
  • Na spód ciasta wyłóż 2 paczki Protein Bits.
  • Do formy wylej masę jogurtową.
  • Ciasto wstaw do lodówki na min 3 h, żeby stężało. Smacznego!

Polecane dla Ciebie

Składniki
  • masa jogurtowa
    • żelatyna (20g) rozpuszczona we wrzątku
    • protein bits (2 paczki = 200g)
    • mleczko kokosowe (200g)
    • miód (40g)
    • jogurt grecki (400g)
  • spód
    • ksylitol (30g)
    • olej kokosowy (30g)
    • mąka kokosowa (30g)
    • kakao (30g)
    • masło orzechowe (30g)