Gruszki pieczone – Dietetyczny deser
23 lutego, 2017
Pieczone gruszki to sposób na idealny dietetyczny deser. Są pyszne i lekkie, słodkie, aromatyczne i rozgrzewające – idealne na chłodne wieczory. Ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Gruszki można doprawić wg własnych upodobań.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 200 stopni C.
- Gruszki obierz, przekrój na pół i pozbaw gniazd.
- Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem.
- Połóż gruszki na blaszce.
- Polej gruszki olejem kokosowym.
- Piecz w temperaturze 200 stopni ok. 20 minut.
- Wyjmij gruszki i posyp je ksylitolem i cynamonem (możesz posypać połamaną gorzką czekoladą lub dodać inne ulubione dodatki). Możesz je także polać masłem sezamowym o smaku czekolady.