Dietetyczne ciasto waniliowe z polewą orzechową
13 kwietnia, 2017
Dietetyczne ciasto bez wyrzutów sumienia 🙂 Przygotowaliśmy dla Was przepis na niskokaloryczne i przepyszne ciasto waniliowe z polewą z masła orzechowego. Jest to idealna opcja na deser, ciasto wielkanocne lub odrobina słodyczy na co dzień. Smacznego!
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
- Włóż do miski wszystkie produkty potrzebne do przygotowania spodu ciasta i dokładnie zblenduj.
- Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika (180C) na ok. 40 min. Po przygotowaniu ostudź.
- Rozpuść czekoladę i lekko ostudź.
- W misce zmieszaj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania masy i dokładnie połącz ze sobą łyżką.
- Przelej masę na wystudzony spód.
- Posyp orzechami włoskimi.
- Włóż do lodówki na minimum 3 godziny.