Dietetyczne ciasto waniliowe z polewą orzechową

13 kwietnia, 2017

Dietetyczne ciasto bez wyrzutów sumienia 🙂 Przygotowaliśmy dla Was przepis na niskokaloryczne i przepyszne ciasto waniliowe z polewą z masła orzechowego. Jest to idealna opcja na deser, ciasto wielkanocne lub odrobina słodyczy na co dzień. Smacznego!

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  • Włóż do miski wszystkie produkty potrzebne do przygotowania spodu ciasta i dokładnie zblenduj.
  • Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika (180C) na ok. 40 min. Po przygotowaniu ostudź.
  • Rozpuść czekoladę i lekko ostudź.
  • W misce zmieszaj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania masy i dokładnie połącz ze sobą łyżką.
  • Przelej masę na wystudzony spód.
  • Posyp orzechami włoskimi.
  • Włóż do lodówki na minimum 3 godziny.

Polecane dla Ciebie

Składniki
  • posypka
    • orzechy włoskie 40g
  • masa
    • stevia
    • 2 łyżki masła orzechowego (40g)
    • gorzka czekolada 60g
    • olej kokosowy 20g
    • jogurt grecki 400g
  • spód
    • kasza jaglana 200g
    • 3 jaja
    • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
    • stevia