Ciasto marchewkowo pomarańczowe FIT

02 czerwca, 2017

Bardzo wilgotne ciasto marchewkowo pomarańczowe, cudownie soczyste.
Niby zwykłe ciasto marchewkowe wyjątkowe w smaku, ale dodatek pomarańczy zwiększa walory smakowe.

PRZEPIS VIDEO TUTAJ

Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 185C.
  • Zblenduj wszystkie składniki (jaja, mąkę, olej, sodę, banany, wiórki, sok) z wyjątkiem marchewki.
  • Dodaj utartą marchew do masy.
  • Przelej masę do formy na ciasto.
  • Piecz w temperaturze 180C ok. 50 min.

Polecane dla Ciebie

Składniki
    • sok z 2 pomarańczy (100g)
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (5g)
    • 0,5 pomarańczy (120g)
    • 4 utarte marchewki (300g)
    • wiórki kokosowe 50g
    • mąka ryżowa 200g
    • 2 banany (180g)
    • 2 łyżki oleju kokosowego (40g)
    • mąka kokosowa 50g
    • 5 jaj (400g)