Chlebek bananowy

08 czerwca, 2017

Chlebek bananowy jest jednym z najpopularniejszych słodkich chlebów.

Nie ma nic wspólnego z tradycyjnym chlebem, przypomina bardziej ciasto, jest wilgotny i słodki, a co najważniejsze – szybki i bardzo prosty w przygotowaniu.

Idealny na śniadanie, jako podwieczorek lub FIT przekaska do kawy.

Przedstawiamy Wam przepis na najprostszy i najszybszy chlebek bananowy. Smacznego!

PRZEPIS VIDEO TUTAJ

Sposób przygotowania:

  • Nagrzej piekarnik do 180C.
  • Zmieszaj wszystkie elementy z wyjątkiem rodzynek.
  • Zblenduj składniki.
  • Dodaj do masy rodzynki i wymieszaj łyżką.
  • Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piecz w temp. 180C przez ok. 50 min.

Polecane dla Ciebie

Składniki
    • mąka z amarantusa (100g)
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej (4g)
    • garść rodzynek (30g)
    • mąka ryżowa (200g)
    • 5 bananów (450g)
    • 5 jaj (400g)
    • 2 łyżki oleju kokosowego (40g)