Trufle orzechowe FIT

22 czerwca, 2017

Trufle orzechowe z płynną polewą czekoladową to słodka chwila przyjemności bez wyrzutów sumienia. Przedstawiamy przepis na szybki i dietetyczny deser. Taka przekąska sprawdzi się idealnie jako przegryzka do kawy czy poczęstunek dla gości. Wielkość – akurat na gryza 🙂

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj batata.
  • Połącz i zblenduj wszystkie skladniki na trufle.
  • Z powstałej masy uformuj 8 kulek.
  • Wstaw trufle do lodówki na 2-3 godziny.
  • Polej trufle polewą czekoladową – masłem sezamowym o smaku czekolady. Smacznego!

Polecane dla Ciebie

Składniki
  • trufle
    • ekstrakt z wanilii (5 ml)
    • ugotowany batat (150g)
    • 2 łyżki masła orzechowego (60g)
    • 1 miarka odżywki białkowej (15g, opcjonalnie)
  • polewa czekoladowa
    • 1 łyżka masła sezamowego o smaku czekolady (20g)
    • mąka kokosowa (30g)