Spring rolls – dietetyczne ruloniki warzywne

27 kwietnia, 2017

Spring Rolls, czyli ruloniki z papieru ryżowego nadziane warzywami i makaronem ryżowym, to idealny pomysł na FIT przekąskę lub lekką kolację.  To świetny pomysł na wygodne jedzenie na wynos, które można zabrać ze sobą do pracy. Warzywa można zmieniać wg własnych upodobań.

Sposób przygotowania:

  • Umyj wszystkie warzywa.
  • Przygotuj makaron ryżowy wg instrukcji na opakowaniu.
  • Arkusz papieru ryżowego namocz w ciepłej wodzie (ok. 15s).
  • Wyłóż papier na deskę.
  • Na środku arkusza papieru ułóż po kawałku: ogórka, awokado, mango, papryki, odrobinę makaronu ryżowego i rukolę.
  • Zawiń jak krokiety.

Polecane dla Ciebie

Składniki
    • rukola 100g
    • papier ryżowy 10 sztuk (40g)
    • 1 czerwona papryka (120g)
    • 1 sztuka awokado (140g)
    • makaron ryżowy 100g
    • 1 sztuka mango (200g)
    • 1 ogórek (150g)