Domowe batoniki musli

18 Styczeń, 2018

Domowe batoniki musli Przepis

Jesteś fanem/fanką batoników musli? Ten przepis szczególnie przypadnie Ci do gustu. Domowe batoniki musli – banalnie proste i bardzo szybkie w przygotowaniu.

To pomysł na śniadanie lub przekąskę na imprezę. Idealnie sprawdzą się na wynos (do szkoły, do pracy, po treningu czy na piknik).
Dzięki zawartości daktyli przepis nie wymaga dodatku cukru ani innych substancji słodzących. Zawiera masło orzechowe, dzięki czemu batoniki mają wyrazisty smak. Domowe batoniki musli są pyszne i sycące, dzięki czemu są dobrym pomysłem na szybkie uzupełnienie energii po treningu lub jako pomysł na śniadanie na energetyczny początek dnia.

Domowe batoniki musli – Fit przepis:

  • Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
  • Do miski wrzuć wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj za pomocą blendera.
  • Przełóż masę do formy wyłożonej papierem  do pieczenia.
  • Wstaw formę do piekarnika na 15 min.
  • Po ostygnięciu pokrój ciasto na małe batoniki. Smacznego!

 

Polecane dla Ciebie

Składniki
    • daktyle (200g)
    • 2 płaskie łyżki masła sezamowego (20g)
    • 2 łyżki masła orzechowego (40g)
    • 8 łyżek płatków owsianych (80g)
    • 1 szklanka orzechów (100g)