Muffinki kokosowe z nadzieniem budyniowym

23 Listopad, 2017

Muffinki smakują jak tradycyjne, ale nie zawierają mąki ani cukru. Ich przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje ok. 30 min. FIT muffiny to świetna alternatywa dla słodyczy. D

Wcześniej przedstawiliśmy Was przepis na muffinki czekoladowe. Dziś wersja dla fanów kokosa z dietetycznym domowym budyniem (możecie użyć również przygotowanego wcześniej budyniu z naszego przepisu).

Jak zrobić muffinki?

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  • Do miski wsyp wiórki kokosowe.
  • Dodaj 2 jajka i masło sezamowe
  • Całość dokładnie wymieszaj i rozłóż do silikonowych foremek na muffiny.
  • Wstaw do piekarnika i piecz ok. 20 min.
  • Do miski wrzuć ugotowaną kaszę jaglaną.
  • Dodaj banany i sok z cytryny, żeby budyń nie ściemniał.
  • Wyłóż masę budyniową równomiernie na przygotowany spód babeczek.
  • Obsyp pestkami granatu. Smacznego!

Polecane dla Ciebie

Produkty użyte do przepisu

Składniki
  • spód
    • 2 szklanki wiórków kokosowych (150g)
    • 2 jajka (180g)
    • 2 łyżki masła sezamowego Sesame Butter (20g)
  • nadzienie budyniowe
    • 0,5 szklanki kaszy jaglanej (90g) ugotowanej
    • 2 banany (180g)
    • 1 łyżeczka soku z cytryny (5g)
  • wierzch
    • 1 łyżka pestek granatu (10g)